Váš specialista
na pronájmy bytů v Brně
Menu

Investiční byt a Brno: Kde koupit a komu se vyplatí?

Investiční byt je vhodným způsobem, jak získat další příjem k zaměstnání / podnikání, nebo se zajistit na stáří. Spousta lidí také vnímá nemovitosti pro uložení peněz jako jistotu, jak je ochránit před inflací, zhodnotit je, a hlavně o ně nepřijít. V Bravis Reality se zabýváme nejenom jejich vyhledáváním, ale také kompletní správou, aby se klientovi investiční byt v Brně co nejvíce vyplatil.

Chci investiční byt

210

Vyplatí se koupit investiční byt?

Kdo si chce takový druh nemovitosti koupit, pravděpodobně chce své peníze zhodnotit tak, jak to nedokáže žádná banka. Vhodně zvolená lokalita znamená, že investiční byt v Brně přinese při současných cenách 10 – 15 tisíc Kč / měsíc. Po odečtení fondu oprav a dalších nákladů to znamená zisk až 13 tisíc. Dle podmínek hypotéky to je dostatečná částka k úhradě měsíčních splátek, a vás tak nebude byt nic stát.

Na vašich bedrech bude sice závazek bance, která své peníze požaduje pravidelně; vzhledem k okamžitému „udání“ těchto bytů je však téměř nereálné, abyste museli dávat některý měsíc splátku ze svého. Za rok vám pak byt vydělá nejméně 132 000 Kč (11 tisíc / měsíc), což je za 30 let pronajímání 3 960 000 Kč. U větších bytů lze z nájmu získávat i přes 15 tisíc měsíčně (po odečtení nákladů), a během 30 let tak vydělat 5 400 000 Kč.

Obecně platí, že nejlepšími byty k investici jsou novostavby. Stále je však nutné zohlednit několik faktorů, aby se investice do dražšího bytu dobře vracela.

Kde v Brně koupit byt na investici

Kdo vlastní bytové prostory na lukrativním místě, nerad se jich vzdává; a když, tak za vysokou cenu. Trh realit se stále mění, což je v posledních letech vidět zejména v Brně, kde s sebou stoupající zájem o bydlení přináší nové možnosti. Těch využíváme a hledáme investiční byty v lokalitách, v nichž budou prakticky okamžitě pronajaty.

Některé nemovitosti jsou pak vhodné jako budoucí investice v místě, které se v následujících letech promění díky chystané výstavbě města. Bravis do své nabídky přibírá stále nové investiční byty v různých lokalitách Brna, aby jim našel vhodného majitele. Máte-li zájem o tento druh uložení / zhodnocení peněz, kontaktujte nás a najdeme vám ten správný.

211

Jak koupit investiční byt v Brně

K financování investičního bytu je možné využít jak hypotéku od banky, tak úvěr nebo hypotéku ze stavebního spoření. Investovat však můžete i ze svého, jiné způsoby se pro tento případ moc nehodí. Koupě takové nemovitosti není nijak zkomplikovaná a věřitel vždy požaduje její zastavení jako jistotu oproti poskytované půjčce. V katastru nemovitostí se pak převede vlastnictví na vás a je hotovo. Abyste investiční byt našli, je potřeba znát realitní trh i jednotlivé lokality ve městě.

Hypotéka na investiční byt

Nemáte-li dostatek peněz, můžete na investiční byt získat hypotéku. Banky i stavební spořitelny přistupují k poskytnutí  stejně kladně, jako byste kupovali byt pro své budoucí bydlení. Počítejte s ověřením bonity, doložením stabilního příjmu a zaměstnání, a rovněž s lustrací rejstříků apod. Hypoteční úvěr na investiční byt bude potřeba kupovanou nemovitostí zajistit a zaplatit alespoň 10 % z tržní ceny ze svého. Případně je možné využít k financování úvěr ze stavebního spoření.

Chci investiční byt